Friday, May 18, 2007

Forum si blog vs Bere

Se zvoneste aici ca as fi "un baietel virgin si teribilist" pentru ca prefer berea in locul internetului. Locul unor persoane care fac afirmatii de genul acesta, evident frustrate, este bine definit in fata calculatorului, departe de lumina soarelui si de privirile ironice ale oamenilor.
Lumea oamenilor dependenti de internet este un cerc destul de restrans de oameni. Peste tot sunt aceeasi. Ii gasesti scriind bloguri, ii gasesti pe diverse canale de Mirc, ii gasesti pe conferinta de la Hattrick, ii gasesti intr-un cland de Travian, ii gasesti pe forumul de la freekick, ii gasesti intr-un party la World of Warcraft, ii gasesti la un Dota etc. Intra in categoria oamenilor care nu au viata personala si care isi extrag mineralele de care au nevoie sa supravietuiasca din radiatiile monitorului. Ei sunt oameni despre care se face misto in Southpark intr-un anumit episod numit "Make love not War...craft" si in care are loc o fraza antologica "How can u kill that wich has no life?"
E usor sa scrii tampenii pe un forum sau blog la adapostul nickname-ului. Poti sa injuri, poti sa te dai bazat, poti sa zici ca esti bun la bataie, poti sa zici ca ai doctorat in filosofie, in general poti sa zici orice, chiar daca tu esti un amarat de 14 ani, caruia parintii ii mai acorda o ora pana la culcare, sau un student infometat care are internet din camera sa jegoasa din Regie . Marea majoritate a oamenilor frustrati si ascunsi in spatele monitoarelor se remarca prin agresivitate. Fraze de genul "O sa vin cu baietii dupa tine, fraiere" nu sperie pe nimeni pt ca si cel amenintat se afla de asemenea in fata unui monitor, in spatele unui nickname si la adapostul anonimatului.
Inca o chestie interesanta cand e vorba de internet. Poti sa pari mult mai inteligent si mai cult decat esti. In momentul in care ai o tema de dezbatut sau o fraza inteligenta de sah-mat, parintele google este intotdeauna prezent si gata sa te ajute cu cea mai mare placere. Si in plus ai timp de gandire suficient pentru a da o replica inteligenta cand e nevoie. Am intalnit un tip care dadea destul de multe replici inteligente pe un forum. Din pacate am fost f dezamagit cand l-am vazut irl. Replicile nu mai erau la fel de inteligente, timpul de gandire pana la urmatoarea replica desteapta era mare, cu alte cuvinte era un om fara sclipire. Iar noi eram pur si simplu la o bere...

La o bere de asemenea lucrurile stau altfel, ai un nume, ai o fatza, ai un corp, cu alte cuvinte esti palpabil. Nu te mai ascunzi dupa monitor, nu mai esti agresiv. Esti pur si simplu TU. Oamenii in preajma te simt, te vad, te miros. Daca esti speriat de bombe, daca esti sociopat, daca nu stii sa te exprimi, daca esti incult nu ai nici o scapare. Esti al lor, vei primi toate misto-urile de care ai scapat la adapostul nickname-ului si replicilor gandite juma de ora cu ajutorul prietenului google. Cu alte cuvinte, esti mancat!
Unii oameni(in cazul de fata, eloa) cred ca iesitul la o bere inseamna bautura in exces, discutii despre bataie si femei carora le-am mai tras-o. Complet fals, iesitul la bere inseamna sa te socializezi consumand mai mult sau mai putin alcool in functie de pofta. Unii oameni o numesc iesire la un suc, altii la o cafea. Mie imi place sa o numesc iesire la bere, chiar daca de multe ori nu beau bere.

In concluzie, draga mea eloa, berea iti arata adevata fatza. Daca ai intr-adevar lucruri interesante de zis fara pauze de gandire de juma de ora, I'm all yours.